WIJ OPTIMALISEREN DEZE SITE MET COOKIES

We gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring op de website te bieden.

WIJ OPTIMALISEREN DEZE SITE MET COOKIES

We gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring op de website te bieden.

Velvet Monkey

Almelo


Het idee onststond om een "echte" salon te beginnen. Een salon waar we gelukkig van worden. Waar mensen met dezelfde mindset als wij zich thuis voelen. Twente is ons Thuishaven. Als we in het Westen een soortgelijke salon zouden openen, zijn we een van de velen, hier in Twente zijn we veel unieker in ons soort. Het pand is van een voormalig opticien.

In dit pand kwamen we stuk voor stuk kleine cadeautjes tegen. Ruwe bakstenen muren, authentieke houten panelen met klapluiken en glas-in-lood ramen. Het is een pand met geschiedenis. Ons wens was een onalledaagse routing. Iedere klant moet veel private space krijgen. Daarom het idee voor twee splitlevels. Kleine podia, die een box-gevoel geven met een intieme sfeer. Er is een ruimte waar mensen relaxed kunnen wachten, twee podia met elk twee stoelen waar geknipt wordt en in het midden vier kleurplaatsen. Achterin de salon is een backbar. De indeling werkt perfect.

Het was een turn-key verbouwing. De panelen bij de ramen werden gerestaureerd en er kwam een betonnen gietvloer. We hebben voor rauwe materialen gekozen als sloophout, beton, rvs met een speciale poedercoating en cortenstaal dat zo'n mooi verroest uiterlijk heeft. Het industriele karakter wordt verder benadrukt door het zwarte plafond en de identieke lampen, die uit een oude Tsjechische fabriek komen. We hebben bewust voor die kleur gekozen omdat het pand zo hoog is. Door het donker te verver, creeer je een veel intiemere sfeer dan als het wit zou zijn.

Alles is behalve de stoelen en wasunits door Hoogers op maat gemaakt. De tablet-cubes waar I-pads op liggen, de hoge spiegels met aan de zijkant onzichtbare schuiflades, de balie, de productkasten gemaakt van steigerpijp en de kast voor de handdoeken. In de wand van sloophout zijn PVC buizen aangebracht die precies ruimte bieden aan de handdoeken. Een innovatieve en esthetische oplossing. Boven de balie hangt een XXL visual van eigen werk.

Nog een sfeerbepalend element is de wachtruimte, die iets wegheeft van een lounge in een statig hotel. Door de "op maat"gemaakte glazen wand met roedeverdeling wordt dit een intieme ruimte met een new classic uitstraling.

Omdat wij wisten wat we wilden, is de salon a dream come true. Het is een verlengstuk van onszelf geworden.

 


May we support your style?

Contact us!

Because we love to hear from you.


Meer weten over ons, over onze aanpak, over onze designpakketten, een vraag, een offerte of een afspraak maken met één van onze specialisten? Dat kan. Graag zelfs. Bel ons via 0572 – 390880 of vul onderstaand formulier in.


Bedankt voor het invullen van het formulier, we nemen zo snel mogelijk contact op!
  • Ontwerp op maat volledige verbouwing/restyle
  • Eigen service en onderhoudsdienst
  • Altijd scherp geprijsde meubelen